top of page

Hoe weet je of de batterij van je iPhone aan vervanging toe is?


Gaat je iPhone batterij een heel stuk minder lang mee dan wanneer je hem kocht? Valt hij uit op 30%? Dan is de kans groot dat je batterij aan vervanging toe is!

Wanneer?

Meestal is een batterij aan vervanging toe wanneer de iPhone ongeveer 2 jaar oud is. Bij elke laadcyclus verliest de batterij telkens een heel klein beetje aan capaciteit, waardoor je de iPhone telkens minder lang zal kunnen gebruiken.

Herstelbaar?

Gooi je iPhone zeker niet weg als je niet meer tevreden bent van de gebruiksduur! Je kan de batterij snel en goedkoop bij ons laten vervangen door een splinternieuwe originele Apple batterij. Neem een kijkje op www.HerstelMijniPhone.be voor de tarieven en boek je herstelling online.

Batterij tips

Om ervoor te zorgen dat een iPhone langer mee gaat en minder snel hoeft te laden geven we je nog een aantal handige tips mee. De iPhone batterij wordt op deze manier minder belast en hoeft daardoor minder snel te worden vervangen.

  • ’s Nachts niet aan de lader laten: We horen en zien het veel (en zondigen zelf ook wel eens), mensen die hun iPhone de hele nacht aan de lader hangen. Dit is niet goed voor de levensduur en capaciteit van een batterij.

  • Niet originele laders: Niet originele laders kunnen uw batterij en soms zelfs het hele toestel kapot maken. Gebruik enkel een originele iPhone lader (en geen iPad lader vanwege een verschil in capaciteit).

  • Helderheid scherm: De helderheid van het scherm heeft invloed op de iPhone batterij. Hoe helderder het beeldscherm, hoe sneller de batterij leeg gaat. Zorg dus voor een niet al te fel scherm en spaar je accu!

  • iPhone laden vanuit USB poort: Dit klinkt misschien als een wat rare tip, maar wanneer de iPhone batterij wordt opgeladen uit de USB poort van de computer dan gaat de batterij langer dan wanneer deze via netstroom wordt opgeladen.

  • Minder programma`s op achtergrond laten draaien: Dit klinkt als een logische tip en dat is het ook. Wanneer er minder programma`s op de achtergrond draaien dan gaat de iPhone batterij langer mee.

  • Automatisch aanpassen aan omgevingslicht uitschakelen: Bij de iPhone is er een optie om het scherm automatisch te laten aanpassen aan de omgeving, maar in de meeste gevallen is dit dan nog te fel. De iPhone batterij kan langer mee gaan wanneer deze optie wordt uitgeschakeld.

279 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page