top of page

iOS 10.1.1 laat sommige iPhone-accu’s sneller leeglopen


IOS 10.1.1 Accuproblemen

Het komt wel vaker voor dat mensen een slechtere batterijduur merken na een iOS-update. Soms komt het door een app die nog niet is aangepast voor de nieuwste iOS-versie. Maar bij iOS 10.1.1 lijkt er meer aan de hand. De iPhone gaat vanzelf uit onder een bepaald percentage, melden bezoekers van Apple’s supportforum. De discussie telt inmiddels zestien pagina’s met berichten.

Bij de vlot leeglopende accu’s gaat het voornamelijk om toestellen die voorzien zijn van iOS 10.1.1, al zijn er ook gebruikers die met iOS 10.1 gelijke problemen hebben. Tijdens het gebruik valt de iPhone opeens uit, terwijl de accu nog ruim op 30% stond. Opstarten lukt niet meer. Het enige wat je nog kunt doen om je iPhone weer tot leven te wekken is aansluiten op het stopcontact. De plotselinge uitval gebeurt vooral bij batterijpercentages tussen de 30% en 50%. Er zijn ook mensen die hun iPhone nog maar twintig minuten kunnen gebruiken omdat de accu meteen leegloopt. Het probleem doet zich voor bij alle modellen, van iPhone 5 tot iPhone 7. Deelnemers aan het iOS-betaprogramma melden dat het probleem nog niet is opgelost in de beta’s van iOS 10.2.

2 Versies IOS 10.1.1

Apple heeft van iOS 10.1.1 twee versies uitgebracht: de oorspronkelijke versie op 31 oktober waarin een bug met de Gezondheid-app werd opgelost en een kleine update van iOS 10.1.1 op 9 november. Mogelijk helpt het om die nieuwere versie te installeren.

Enkele tips

Enkele goede tips om een langere batterijduur te bekomen kan u terugvinden op volgende (engelstalige) website: http://solutionowl.com/ultimate-guide-iphone-battery-drain/ of via onze vorige blogpost: http://www.herstelmijniphone.be/enkel-bericht/2016/08/22/Hoe-weet-je-of-de-batterij-van-je-iPhone-aan-vervanging-toe-is​

Batterij vervangen?

Is uw iPhone (en dus ook uw batterij) meer dan 2 jaar oud? Dan zou het goed kunnen dat uw batterij gewoon aan vervanging toe is. De gemiddelde levensduur van een smartphonebatterij is (door het veelvuldige op- en ontladen) immers een tweetal jaar. U kan uw batterijvervanging eenvoudig via onze website boeken: www.HerstelMijniPhone.be


719 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page